Innovative Health Sweden lanserar nya produkter och tar hem rekordorder från Kronans Apotek

Under 2017 antogs tillväxtbolaget Innovative Health Sweden AB till Science Parks inkubatorsprogram. I produktportföljen finns den revolutionerande järntabletten Winst Iron som sedan i höstas finns att köpa på Apoteket. Nu lanserar bolaget Winst Magnesium samt Winst Zink, och tar samtidigt hem en rekordorder från Kronans Apotek.

Med sin första produkt Winst Iron, en helt ny form av järntablett, var målsättningen att utveckla bolagets e-handel och att komma in på apotekskedjorna i Sverige. Efter att i höstas skrivit avtal med Apoteket fortsätter framgångsresan med en rekordstor order från Kronans Apotek.

Nya produkter i portföljen

Ordern gäller till största del järntabletten Winst Iron, men även de nyligen lanserade produkterna Winst Magnesium och Winst Zink. Winst Magnesium lanseras på 233 av Kronans apootek under vecka 7, och Winst Zink kommer att finnas på utvalda apotek.

– Vår första produkt Winst Iron har verkligen blivit en hjälp för många kunder som har järnbrist och det glädjer mig att kunna hjälpa människor som är i samma sits som jag har varit, säger grundaren av Innovative Health Sweden, Sofia Friberg, som själv lider av anemi.

kronan_innovativehealth

Avtal start på samarbete

Avtalet med Kronans Apotek är inledningen på ett tätt samarbete under våren 2018. Produktserien Winst Series kommer att presenteras för samtliga medarbetare inom Kronans apotek på kedjans egen mässa. Mässan följs av en turné med föreläsningar av experter inom diagnostik och behandling av järnbrist, riktade till barnmorskor, läkare och apotekare från Kronans Apotek.

– Jag är väldigt glad över samarbetet och ser fram emot en intensiv vår. Utöver mässa och turné kommer jag tillsammans med barnmorska och medicine doktor Saloua Koubaa besöka utvalda apotek för att erbjuda kunderna att mäta sina blodvärden. Jag hoppas att det intensiva arbetet kommer att ge fler människor möjlighet att upptäcka hur våra innovativa produkter faktiskt kan höja livskvaliteten för den som lider av till exempel järnbrist, säger Sofia.

Om produkterna

Winst Iron och dess efterföljare WInst Magnesium och Winst Zink, är nya mineraltillskott på marknaden som erbjuder konsumenten att på ett skonsamt sätt få i sig nämnda mineraler. Genom att tabletten läggs under tungan och tas upp sublingualt (av slemhinnan i munnen) påverkas inte magen, och tabletterna blir inte heller påverkade av magens innehåll eller tarmens begränsande absorbtionskapacitet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta till siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer.
Jag förstår