Inkubatorsbolaget Sport Competence vinnare av Gasellsprånget i Jönköping

Vi säger stort grattis till vårt inkubatorsbolag Sport Competence som igår vann Gasellsprångets deltävling i Jönköping.

Gasellsprånget är en tävling anordnad av Dagens Industri där Sveriges snabbast växande unga företag koras. I varje deltävling får två kandidater presentera sitt företag och idé för en expertjury som ställer frågor och ger företagen råd inför framtiden. Det är sedan upp till publiken att utse den vinnare som går vidare till nästa steg, där Dagens Industri och deras partners utvärderar och väljer ut två finalister som får tävla i den stora finalen i Göteborg.

Vann efter pitch och publikomröstning

Igår ställdes Sport Competence och cDoc, två företag i Science Parks inkubator, mot varandra och det var alltså Sport Competence som vann publikens röster.

– Det känns verkligen hedrande att nu vara ett av fem företag i landet som är vidare. Det är naturligtvis extra roligt att utses till vinnare, då det var både panelen och ”folkets röst” som var avgörande eftersom majoriteten av människorna själva är eller har varit aktiva i någon form av idrotts- eller motionsorganisation. Målsättningen med hela satsningen är att svenskt idrotts- och föreningsliv ska få bättre förutsättningar att utvecklas, säger Ralf Lilja, VD för Sport Competence.