Science Parks Inkubator får ytterligare medel för att stötta nya, innovativa företag i länet

I september 2020 meddelade en av Science Parks viktiga finansiärer – den nationella innovationsmyndigheten Vinnova – att de tilldelar Science Parks inkubatorverksamhet 7,2 miljoner. Nu utökar Vinnova finansieringen med ytterligare 700 000 kronor. Ett tillskott som gör det möjligt att i ännu större utsträckning stötta och utveckla innovativa startups i Jönköpings län under 2021-2024.

– Det är självklart glädjande att Vinnova väljer att satsa ytterligare pengar på att stödja innovation i vår region. Vi på Science Park är ju övertygade om att just innovation är lösningen för att skapa en konkurrenskraftig och hållbar region, och i vår inkubator arbetar vi ständigt med en mängd spännande nystartade bolag som alla på ett innovativt sätt bidrar till ett mer hållbart samhälle och ett tydligt bidrag till FNs globala mål. Den utökade finansieringen från Vinnova innebär att vi kan hjälpa fler bolag att förverkliga sina idéer och skapa bolag som hjälper oss att möta morgondagens utmaningar och möjligheter, säger Anders Nyberg, affärsutvecklingschef på Science Park. 

Inkubatorn är Science Parks affärsutvecklingsprogram för hållbara innovationer och bolag med stor tillväxtpotential. Programmet, som varit aktivt ända sedan Science Parks start för snart 20 år sedan, utgör en mycket viktig del av organisationens verksamhet som helhet.

Inkubatorn har under årens lopp bidragit till att utveckla många framgångsrika och kunskapsintensiva företag. InfobricDigilärVerendus, Multi4, Bondtech, Progressive Safety och Carefox är exempel på bolag vi har haft förmånen att arbeta med. Dessa bolag är idag idag väletablerade – och ofta branschledande – företag i Jönköpings län.

Finansieras delvis av Vinnova

Inkubatorprogrammets verksamhet finansieras delvis av Sveriges innovationsmyndighet, Vinnova, genom programmet Excellenta Inkubatorer. Det nuvarande programmet startade 2021 och sträcker sig till slutet av 2024.

Stort fokus på hållbarhet och innovation

I den pågående programperioden ligger ett stort fokus hållbarhet och innovation, som utgör kärnan i de affärsutvecklingsinsatser programmet tillhandahåller. Alla bolag som tar del av Science Parks inkubator ska få de verktyg som behövs för att med sin affärsidé bidra till att uppfylla de globala målen för en hållbar framtid.

– Vi har det tacksamma uppdraget att stötta innovativa bolag med stor potential och hållbara affärsidéer under sina tidiga faser. Tack vare en utökad finansiering kan vi göra ännu mer för våra bolag vilket är glädjande. Varje år tar vi in ca tio nya bolag till inkubatorn och vi letar hela tiden efter nästa bolag. Därför vill jag uppmana personer och företag med innovativa och hållbara idéer att ta kontakt med oss för att se om Science Park på något sätt kan bidra på vägen mot marknaden. Enklast är att fylla i vårt kontaktformulär här – så hör vi av oss.  Att träffa och lära känna nya idéer och människor är bland det bästa vi vet, säger Henning Lindberg, ansvarig affärsutvecklare på Inkubatorn. 

Läs mer om vårt inkubatorprogram här