Inkubatorer får Sverige att spira enligt Tidningen Innovation

Tidningen Innovation skriver om inkubatorer och deras avgörande roll på startup-scenen. Inkubatorernas stora nätverk och breda kunskap gör att inkubatorföretag får en chans att ta sina första steg snabbare och till mindre risk.

– Vi jobbar årligen med ett stort antal tillväxtföretag, vilket gör att vi hela tiden bygger kunskap, erfarenhet och nätverk. Det i kombination med drivna och engagerade affärsutvecklare gör att vi har spännande erbjudanden till bolagen, säger vår tf VD Gustav Österström.

Från artikeln:

”I dag är inkubatorer ett etablerat sätt för nystartade företag och innovativa idéer att komma igång och ta sig framåt. Det handlar om program som under en begränsad tid ska hjälpa startup-företag med kunskap, kontakter, finansiering, marknadsföring, åtkomst till marknaden – ja, i stort sett allt som många nystartade företag kämpar med.

– Idéer och tillväxtföretag utvecklas genom en effektiv affärsutvecklingsprocess, säger Gustav Österström, tf vd och chef för affärsutveckling vid Science Park i Jönköping. Det är nästan omöjligt för ett bolag att få samma tillgång till alla resurser på en gång annars.