Vilbert Soleymanian utsedd till Årets Nybyggare

Vilbert Soleymanian har av Almi Företagspartner fått utmärkelsen Årets Nybyggare i Jönköpings län.

Sedan 1999 har priset för Årets Nybyggare delats ut till företagare med utländsk bakgrund som under en relativt kort tid i Sverige och med begränsade resurser startat och utvecklat ett företag. Priset delas ut av Almi Företagspartner i varje län i samarbete med SEB och länsvinnarna nomineras till det nationella priset som delas ut av kungen.

I år utsågs Vilbert Soleymanian till Årets Nybyggare i Jönköpings län och mottog pris av Almis vd Eva Sundman, tf Landshövding Anneli Wirtén och SEBs representant Ulf Ödman.

Motiveringen löd: Vilbert har med en stark vilja, hårt arbete och målmedvetenhet hittat andra vägar och med små resurser byggt upp ett företag som har etablerat sig på en svår marknad med bra utvecklingsmöjligheter.

Jag tycker att alla som är med och bidrar till samhället på ett eller annat sätt är nybyggare. Men att vara just årets nybyggare känns väldigt stort, säger Vilbert.

Ett företag blev flera

Vilbert blev en del av Science Park 2005 med idén om ett företag som erbjuder omsorg och hushållsnära tjänster anpassade till alla, oavsett bakgrund och kulturtillhörighet. Idag driver han Basic Care Unit AB med över 30 anställda och är en av de som suttit på Science Park längst.

Science Park som koncept känns verkligen som en familj som har sett till att den här visionen har blivit verklighet. Jag har väldigt svårt att se att det hade gått utan Science Park och utan de möjligheterna som jag fick här. Gemenskapen, stödet och nätverket som man kan få här är otroligt viktigt.

Att nyttja dessa möjligheter till nätverkande och gemenskap är något som Vilbert varit duktig på. Under sin tid på Science Park har fler affärsidéer knoppat av till nya verksamheter.

Science Park har ett sådant klimat att så fort du har en vision kan du spinna vidare och göra något åt det. Vilket vi bevisligen har gjort, från Basic Care kom Carefox och förhoppningsvis också andra nya företag i framtiden. Det vet man ju aldrig men tankarna finns.

Vi säger stort grattis till Vilbert och önskar honom lycka till i den nationella prisutdelningen.