Inero får mångmiljonorder från Storbritannien

Företaget Inero Flood Protection, en alumn från Science Parks inkubatorprogram, har fått en mångmiljonorder från brittiska myndigheten the Environment Agency på sina mobila översvämningsskydd.

Storbritannien har de senaste åren haft ökande problem med översvämningar och den brittiska regeringen har avsatt stora belopp för att öka beredskapen för framtiden. Ordern från the Environment Agency, vars exakta belopp är hemligt, rör sig om tiotals miljoner kronor och är den hittills största i Ineros historia.

– Det är verkligen en genombrottsorder för Inero internationellt, och en fantastiskt start på vår fortsatta expansion på den brittiska marknaden säger Helena Dädeby, sälj- och marknadskonsult på Inero.

Som ett led i exportsatsningen ställer Inero ut på den stora mässan Flood Expo i London 12-13 oktober.

Ineros barriärer tillverkas i saltvattenbeständigt marint aluminium. Alla plåtar är försedda med det patentskyddade snabbkopplingslåset som stansats ut i plåten. Det innebär att barriärsektionerna enkelt kan kopplas samman helt utan verktyg. Monteringen är lätt, snabb och kan göras av vem som helst. Lösningen är också väldigt yteffektiv vilket underlättar lagring och logistik.