Idrottsintresserade bröder startar parkour-företag

Bröderna Arvid och Oskar Sandgren har länge ägnat sig åt idrott, gymnastik och parkour vilket bland annat har tagit dem till tävlingar som Ninja Warrior och Toughest. Nu startar de företag för att dela sina kunskaper med barn och ungdomar.

Idrottsintresset i kombination med brödernas erfarenhet av pedagogik samt att de märkte ett ökat intresse för parkour i samhället fick dem att fundera på att starta ett företag. För att komma vidare tog de hjälp av Science Park.

Nu när företaget är igång är vi nyfikna på att höra mer om brödernas resa och därför tog vi oss en pratstund med en av dem, Oskar Sandgren.

Berätta lite om ert företag

– AO Parkour AB drivs av mig och min bror Arvid och är ett företag som tränar barn i parkour. Många barn är intresserade av parkour och köerna för att få börja på de kurser som erbjuds i kommunen är väldigt långa. Därför insåg vi att det behövdes ytterligare en parkourskola. Vi börjar med några dagsläger i sommar och sedan kommer vi att fortsätta i höst.

Hur var mötet med Science Park?

– Jag hade hört talas om Science Park från flera håll; dels från bekanta och dels såg jag ett intressant filmklipp på Facebook som gjorde att vi ville kontakta en affärsutvecklare. Det var skönt att få feedback på vår idé och att ha ett bollplank, så att vi insåg vilken väg som var bäst för oss. Det hjälpte också mycket att vi fick tips och råd kring hur man går till väga rent praktiskt när man ska starta företag. I vårt fall kände vi att ett aktiebolag passade bäst för oss.

Vad händer framöver?

– AO Parkours verksamhet har redan börjat sitt första av fyra läger för barn, och det finns platser kvar. Vi har redan fått bra respons och barnen är väldigt glada över att de kan få lära sig parkour i sommar. Nu är målet att hitta en bra lokal där vi kan vara till hösten.