Hon är Årets nytänkare i Värnamo 2019

På Värnamo näringslivsgala den 5 april fick Sophia Vilhelmsson, som driver företaget Tellus A, ta emot utmärkelsen Årets nytänkare 2019 för sitt innovativa och personliga engagemang i miljöfrågorna.

Utmärkelsen Årets nytänkare delades under fredagskvällen ut av Tillväxtstiftelsen Jönköpings län, tillsammans med Science Park och Värnamo Näringsliv. Priset delas ut till den person som genom sitt nytänkande är en banbrytande föregångare i sin bransch eller i kommunens företagande. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stort.

En skräpfri vardag för minskad klimatångest

Sophia Vilhelmsson är grundare av företaget Tellus A, som skapats med syftet att vägleda privatpersoner till olika företag som erbjuder hälsosamma och zero waste-klassade produkter. Tellus A är ett nytänkande företag som siktar högt. Företaget drivs av kraften av att hjälpa andra att på ett enkelt sätt kunna göra skillnad – varje dag.

Juryns motivering till Årets nytänkare i Värnamo 2019:

Årets nytänkare tar de globala utmaningarna inom hållbarhet till sin ytterlighet och gör miljöfrågorna personliga. Genom kunskapsfokus ”Zero Waste” vill pristagaren bidra till att på sikt skapa en skräpfri vardag och minskad klimatångest.

– Jag startade mitt företag nu i somras, och jag vill inspirera andra att skapa en skärpfri vardag, främst via sociala medier, men även via workshops och föreläsningar. Jag tycker det är kul att kunna inspirera andra att starta eget företag och att våga satsa, säger Sophia Vilhelmsson.

Kort om Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamhet med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.

www.tillvaxtstiftelsen.se