Emma Wiklund investerar i Dreamy Dot

Entreprenören och fd supermodellen Emma Wiklund blir delägare i Jönköpingsföretaget Dreamy Dot som lanserar ny innovativ barnprodukt.

Sjalselen Dreamy Dot, en kombination av bärsele och bärsjal, är utvecklad av Ulrika Billingham, en av deltagarna i Tillväxtprogrammet på Science Park Jönköping. Ulrika började söka investerare till Dreamy Dot i november förra året och beslöt tidigt att försöka få just Emma Wiklund intresserad.

-Emma har erfarenhet av PR och media, har varit programledare för Babyboom, krönikör för Mama och är själv mamma till två barn, jag kände att hon skulle förstå produkten och kunna komma med värdefull hjälp förklarar Ulrika.

Emma Wiklund, som har två barn tillsammans med programledaren Hans Wiklund, berättar att hon själv saknade produkten när barnen var små. Hennes barn var för stora för bärselen som fanns ute på marknaden och att hon hade svårt att förstå sig på sjalen.

– Jag tror verkligen på hennes idé och att det är en produkt som alla kommer att gilla, säger Emma Wiklund.

Bland investerarna i Dreamy Dot finns förutom Emma Wiklund det lokala riskkapitalbolaget Jönköping Business Development. Ulrika Billingham är dock fortfarande huvudägare och äger 70 procent i bolaget.