Dogmania utsedd till Årets Nytänkare i Gnosjö kommun 2020

En svårmotiverad hund och stor brist på hållbara aktiveringsleksaker blev startskottet på webbutiken Dogmania. Nu prisas grundaren och entreprenören Hanna Silvertern som Årets Nytänkare i Gnosjö kommun 2020.

Den var den 17 december, under årets sista kommunfullmäktige, som en stolt Hanna Silvertern mottog utmärkelsen och prissumman om 15 000 kronor.

”Kul att uppmärksamma E-handeln”

Wow. Tusen tack, detta var verkligen inte väntat! Kul att bli uppmärksammad på detta sättet, och att ni uppmärksammar e-handeln, säger Hanna efter att ha blivit tilldelad utmärkelsen.

Juryns motivering

Hanna har efter utbildning på annan ort återvänt hem till Hillerstorp. Hon har ett stort intresse för hundar och när hon började tävla med sin hund saknade hon hållbara och motiverande leksaker. Det fanns ett behov och för att hjälpa andra i samma situation startade hon sin webbutik Dogmania. Med tiden har sortimentet utvecklats och numera har hon ett stort utbud av kvalitetsprodukter för hund. Hanna har nu kunder främst i Sverige och Norge men även i andra länder, några av hennes trogna kunder finns i Kina.

Juryn består av:

Ingalill Ebbesson, Science Park
Kristine Hästmark,  Kommunstyrelsens ordförande
Jan Hildingsson, Gnosjöandans Näringslivsförening
Katrin Svensson, Näringslivsutvecklare Gnosjö kommun

Omsorgsfullt utvalda produkter

sciencepark-hanna-dogmania Det var i början av Hanna Silverterns tävlingskarriär som hon upptäckte att det saknades hållbara kampleksaker som fick hennes hund att tagga igång på agilitybanan. Hon bestämde sig därför för att ta saken i egna händer och startade därför webbutiken Dogmania. Från att till en början endast fokusera på leksaker utvecklades snart sortimentet till att även innehålla det mesta du behöver för en aktiv livsstil med din hund – med stort fokus på hållbarhet.

Vi vill att du som kund ska kunna känna dig trygg med att vi endast säljer produkter med hög kvalitet, därför väljer vi vårt sortiment med omsorg och letar ständigt efter nya innovativa produkter med det där lilla extra, skriver Hanna på Dogmanias webbsida.

Hannas har sedan starten 2012 byggt upp en stor kundkrets med e-handelsbesökare från Sverige och hela vägen till Asien. Några av hennes mest trogna kunder finns nämligen i Kina. Kunderna kan dessutom besöka Dogmanias lager och handla direkt från butiken i Hillerstorp.

Stort grattis till utmärkelsen som Årets Nytänkare i Gnosjö kommun 2020, och lycka till i framtiden Hanna!

Kort om Årets Nytänkare

Bakom priset ligget Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, som är en av Science Parks finansieringsmöjligheter. Utmärkelsen delas ut varje år i samtliga kommuner i Jönköpings län, till den eller de som genom sitt sätt att tänka nytt är banbrytande föregångare i sin bransch eller i kommunens företagare. Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra nytänkande och entreprenörskap – samt att lyfta fram goda förebilder.