Digilär får 1,6 miljoner från PTS

Digilär, som är en del av Science Park Jönköpings inkubatorsprogram, har  tilldelats 1,6 miljoner kronor av Post- och Telestyrelsen för att utveckla digitala läromedel för personer med dyslexi, dyskalkyli och koncentrationsstörningar.

Post- och Telestyrelsen är den myndighet som på regeringens uppdrag driver tävlingen Innovation för alla, som ska skapa it-lösningar som kan bidra till att fler människor kan ta del av tv, film, radio, musik, böcker och tidningar digitalt. I år har sju sökande organisationer vunnit bidrag på en halv miljon kronor eller mera för sådana utvecklingsprojekt.

Digilär håller nu på att bygga upp tre pedagogiska plattformar för läromedel inom matematik/NO, svenska/språk och orienteringsämnen.

Stellan Wigh, VD på Digilär, ser fram mot detta arbete:
– Det här bidraget som vi har fått är verkligen betydande. Med hjälp av detta kan vi i nära samarbete med Sveriges ledande forskare på området utveckla digitala program som ger eleverna helt andra förutsättningar än tidigare.

Mikael Wahss, som är projektledare för utvecklingsarbetet, håller med.
– Det är verkligen roligt att vi som är ett relativt nystartat företag får en sådan support från Post- och telestyrelsen. Men vi har hela tiden fått bekräftat att vi är steget före inom vårt område när det gäller innovation och nytänkande.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta till siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer.
Jag förstår