Butik Lysalie är Årets Nytänkare 2020 i Mullsjö

De drömde om att driva företag och hade en stor passion för mode och inredning. 2019 tog de klivet att starta Butik Lysalie. Nu tilldelas de fyra tjejerna – systrarna Linda, Sara och Emma tillsammans med mamma Ylva – pris för Årets Nytänkare i Mullsjö kommun 2020.

Priset delades ut på plats i Butik Lysalie den 16 december 2020 av Elin Ohlsson, Science Park affärsutvecklare i Vaggeryd och Mullsjö, och Pernilla Bernhardsson från Mullsjö Utveckling. På plats i butiken fanns de fyra glada vinnarna och familjemedlemmarna Sara Svenlin, Ylva Svenlin, Linda Magnusson & Emma Svensson.

Årets Nytänkare! Vi är så oerhört glada och stolta. Tack till alla som gör detta möjligt, skriver Butik Lysalie på sin Instagram efter att ha tagit emot utmärkelsen och 15 000 SEK i utvecklingspengar.

Juryns motivering:

En modig satsning med högt kundfokus, skicklig marknadsföring och nytt koncept gör att Årets Nytänkare i Mullsjö kommun 2020 fått en uppstart över förväntan.

En modig och unik satsning

Varför vänta när vi har tempot uppe?

Allt började under våren 2019. Efter att ha startat igång med event och börjat bygga en kundkrets via sociala medier tog tjejerna till slut klivet att starta en egen webshop. Lindas källare förvandlades till lager och showroom, samtidigt som tankarna om att starta en fysisk butik började dyka upp. De frågade sig: varför vänta när vi har tempot uppe? Sagt och gjort. Deras gårdsbutik invigdes i November samma år – en modig satsning på landsbygden dit kunderna snabbt fick upp ögonen för – och började åka långväga för att besöka. Idag är butiken en uppskattad upplevelse, dit kunden erbjuds både vacker natur i kombination med unik shopping.

Allt med att driva företag är roligt – hela grejen! Men framförallt möjligheten att bestämma vad vi tycker är fint och hur vi vill marknadsföra oss, förklarar tjejerna.

Drömmer stort – och nytt

Idag har Butik Lysalie öppet på helgerna då Emma, Linda, Sara och Ylva alla även arbetar på andra arbetsplatser. Drömmen är att i framtiden kunna leva på sitt företag. Stort fokus lägger de därför på att få ett ännu bättre flöde i webshoppen, samt på att få fler kunder att göra privata bokningar i gårdsbutiken. De ser ljust på framtiden och vill snart även börja med nästa mål – att utöka butiken med en egen eventlokal.

Stort grattis till utmärkelsen som Årets nytänkare i Mullsjö 2020, och stort lycka till i framtiden!

Om Årets Nytänkare

Årets nytänkare delas ut av Tillväxtstiftelsen, som är en av Science Parks finansieringsmöjligheter. Stipendiet delas ut varje år i länets samtliga kommuner i syfte att stimulera och uppmuntra nytänkande entreprenörer. Priset är även ett sätt att lyfta fram goda förebilder som kan inspirera andra att tänka stort och satsa på sina affärsidéer.