Bistro Raw är Årets Nytänkare i Vetlanda 2020

Bistro Raw, grundat av Louise Rönnqvist, har utsetts till Årets Nytänkare i Vetlanda kommun 2020. Detta efter att på kort tid etablerat en hållbart och attraktivt raw food-café som imponerar på invånarna och attraherar nyfikna besökare till kommunen.  

Bakom priset står Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, som är en av Science Parks finansieringsmöjligheter. Priset delas ut årligen i Jönköping läns alla kommuner, till en eller flera personer som tänker nytt och banbrytande inom sin bransch eller företag. Den 8 november tog en glad Louise Rönnqvist emot utmärkelsen tillsammans med en check på 15 000 kronor, för framgångarna med Bistro Raw.

Juryns motivering

Med ett koncept i tiden och rötterna i den lokala myllan skapar Årets Nytänkare en hållbar affärsmodell och bidrar samtidigt till ett attraktivare Vetlanda.

Ett modigt och trendigt matkoncept

Under hösten 2019 tog Louise Rönnqvist det modiga klivet att starta Bistro Raw, ett trendigt och hållbart café där gästen möts av en näringsrik raw food-meny. Denna råkostdiet är synonym med hälsa, och mer vanlig i storstäders restaurangutbud. Louise, som saknade konceptet i Vetlanda, bestämde sig då för att ta saken i egna händer.

Man kan inte bara klaga, man måste våga satsa, vara sann och lyssna på sig själv, sin dröm och sina mål, sa Louise Rönnqvist vid öppningen till Vetlanda Posten.

Till en början möttes hon av både skeptiska och nyfikna blickar – men när kunderna väl testat Bistro Raw så kom de tillbaka. Enligt Louise har hon en väldigt trogen kundkrets, med oväntat många olika typer av människor som besöker cafét.

Hållbarhet i alla perspektiv

Bild från vetlanda.se

Foto: Vetlanda.se

 Louise jobbar på ett nytänkande sätt, lokalt förankrat med råvaror och en hållbar affärsidé. Sedan handlar det ju också om ett sundare liv, så det är hållbarhet i alla perspektiv, säger Emma Ingelow, affärsutvecklare på Science Park till Vetlanda Posten.

Att samarbeta med lokala entreprenörer, och hjälpa varandra, har varit viktigt för Louise och för Bistro Raws utveckling.

Det är så roligt att ha lokala råvaror. Framför allt i en mindre stad är det viktigt att man lyfter varandra. Det är en del av drivkraften, jag tror att man blir starkare tillsammans, säger hon till Vetlanda Posten.

Stort grattis Louise, Årets Nytänkare i Vetlanda 2020. Vi önskar dig stort lycka till i framtiden!