Atollic startar bolag i USA

Atollic AB med huvudkontor på Science Park i Jönköping meddelar idag att företaget har etablerat dotterbolaget Atollic Inc, med säte på den amerikanska östkusten.

Det nya USA kontoret är placerat i New York, och kommer främst att arbeta med en fortsatt utbyggnad av företagets försäljning i Nord-, Central- och Sydamerika. Atollic Inc. kommer även att arbeta med att fördjupa samarbetet med olika partners, framförallt med de amerikanska mikroprocessortillverkarna.

”Med vårt nya USA kontor stärker vi ytterligare vår internationella expansion”, säger Atollic’s VD, Lars-Erik Stenkil. ”Vi har sedan tidigare ett återförsäljarnät som täcker ett 40-tal länder, men den amerikanska marknaden är mycket viktig för oss och vi behöver vara nära våra kunder där”.

Atollic är ett högteknologiföretag som utvecklar programmeringshjälpmedel och felsökningsverkyg till mikroprocessorer. Företagets produkter används av utvecklings- avdelningar runt om i värden vid utveckling av olika typer av elektronikprodukter, t ex styrelektronik i fordon, konsumentelektronik, telekomunikationsprodukter och industriella styrsystem.