Åsa Juneström tävlar i populära SVT-satsningen Draknästet – visar upp varumärket me in color

Science Park-entreprenören Åsa Juneström tar plats i tv-rutan när populära programmet Draknästet gör comeback. Åsa släppte sin första klädkollektion under sommaren 2020, och kommer nu att pitcha sin affärsidé framför investerare och affärsänglar. 

Här kan du se när Åsa möter Drakarna.

I succéprogrammet Draknästet får entreprenörer presentera sin affärsidé för ett gäng ”drakar”, som är ett par framgångsrika riskkapitalister. Gillar drakarna entreprenörens idé och ser att det går att både skala upp och  generera avkastning snabbt, väljer de att investera sina pengar i företaget. En av entreprenörerna som kommer att ta plats i rutan är Åsa Juneström, som visar upp sitt klädmärke me in color. I en artikel med JP säger Åsa så här när hon fick reda på att hon skulle vara med i programmet:

Jag tänkte bara: yes! Jag ska få synas i bästa sändningstid på tv med mitt varumärke. Det spelar egentligen ingen roll hur det går, bara jag får den möjligheten.

Drömmen om ett eget klädmärke

Det var under 2017 som tankarna om ett eget klädmärke började ta form hos Åsa. Detta efter att hon under en tjejkväll tillsammans med vännerna konstaterat att den perfekta, färgglada, klassiska kjolen med fickor inte fanns på marknaden. Åsa ansökte till Science Parks intensivprogram Kickstart för nya entreprenörer, och efter ett par år av hårt slit och utveckling släppte hon under sommaren 2020 sin första klädkollektion under varumärket me in color. De hållbart producerade kläderna riktar sig i huvudsak till kvinnor, och består av en mix av klassiskt och trendigt, med stilrena snitt och lite galna färger.

”Det var som en direktsändning – man får bara en chans”

Det var i februari i år som Åsa besökte SVT-studion för att pitcha sin idé för drakarna. Hon hade två minuter på sig och med sig hade hon modeller och ett plakat med inspirationsbilder. Till JP förklarar Åsa att känslan innan pitchen vad pirrig – men att hon kunde hålla sig kontrollerad.

Jag var lite nervös innan, men när jag dragit min pitch var jag helt avslappnad. Drakarna var jättetrevliga, men ganska hårda. Det var som en direktsändning och det är bara en chans man får.

asa_junestrom

Här berättar Åsa mer om sin entreprenörsresa, och om drömmen om ett eget klädmärke.

Här är årets drakar

Jacob de Geer. Tech-entreprenör, har bland annat grundat iZettle (som sålts till PayPal för 20 miljarder kronor).

Lena Apler. Affärsängel som grundat finansbolaget Collector (numera börsnoterade Collector Bank).

Sara Wimmercranz. Riskkapitalist och en av grundarna till Footway, Nordens största sko-ehandel. Driver Backing Minds.

Shervin Razani. Entreprenör som äger hotell och är grundare till Jurek, Sveriges största rekryterings- och konsultföretag.

Jonas Eriksson. Före detta fotbollsdomare som bland annat driver WE, en tränings- och hälsokedja, samt investerar i startups.