Ansökan till Spark Accelerator #3 är nu öppen

Spark Accelerator är programmet för dig som vill arbeta med din affärsidé och ge den en ärlig chans att nå marknaden. Programmet pågår under 8 veckor där du får ta del av individuell affärsutveckling, experter, föreläsningar, co-working och som avslutning programmets Demo Day.

Spark Accelerator vänder sig till drivna individer eller team som vill satsa helhjärtat på sina affärsidéer och har startat eller ´har som ambition att starta företag. Programmet är kostnadsfritt och erbjuder deltagarna de förutsättningar som krävs för att utveckla sina idéer – bland annat coachning, utbildning och plats att arbeta på. Programmet startar med en kick-off den 9 mars, sista ansökningsdag är den 24 februari.

2016 lanserades Spark Accelerator för första gången och under året har ett 20-tal drivna entreprenörer deltagit med affärsidéer och företag. Läs mer om deltagarna här: Batch #1 respektive Batch #2.

Ett lärorikt program

En av deltagarna från första omgången av Spark Accelerator, Moritz Witter, är mycket nöjd med sin upplevelse av programmet.

– Jag blev väldigt imponerad av de workshops vi hade. Det känns som att 30-60 minuter på Science Parks workshops nästan lärde mig mer än en hel termin på högskolan. Det bästa av allt är dock de individuella mötena med min affärsutvecklare, Tobias. Varenda möte tar mig framåt, Tobias är väldigt duktig på att guida en i rätt riktning utan att säga exakt hur man ska gå tillväga så att man får lära sig själv.

NordicAdventours
Moritz Witter tillsammans med sin kollega på det egna företaget Nordic Adventours.

Inför omgång två av Spark Accelerator introducerades Demo Day som avslutning på programmet, en pitchkväll med möjlighet att vinna 50 000 kronor. Så här säger Therese Birath från Kemikalieklok som kammade hem första priset under Demo Day.

– Oavsett om vi hade vunnit pitchen eller inte så har vi verkligen lärt oss att se Kemikalieklok ur ett växande företagsperspektiv och identifiera en del fallgropar. Så någonstans har vi blivit duktiga på att analysera kund och marknad. Ord jag knappt använde innan. Acceleratorprogrammet har gett oss affärsmässig struktur på företaget och hjälpt oss höja blicken, säger Therese.

demoday16
Therese Birath tillsammans med sin kollega Rickard och andrapristagaren Anna-Lotta från Räddamaten under Demo Day. 

Vill du ansöka till Spark Accelerator?

Nu är det alltså dags för omgång tre av programmet och anmälan har öppnat. Här kan du läsa mer och ansöka till Spark Accelerator.