Science Park söker affärsutvecklare med fokus på AI

Fler entreprenörer, fler växande företag och en stark regional innovationsmiljö – det är Science Parks målsättning. Vår vardag är lika spännande som omväxlande och uppdraget är tydligt: att skapa nya affärer. Nu söker vi dig som vill göra skillnad – på riktigt – i en roll som affärsutvecklare med fokus på AI för regionens etablerade företag.

För att framtidssäkra vår region är vi övertygade om att länets företag måste bli riktigt bra på att förstå affärsnyttan med att tillämpa AI i sina verksamheter. Vi har därför ett väletablerat och omfattande samarbete med Jönköping Universitys forskarsatsning inom AI. Science Parks uppdrag i projektet är att hjälpa regionens etablerade företag att komma igång med och utveckla användningen av AI.

Som affärsutvecklare med fokus på AI blir du det av ett team som arbetar mot regionens etablerade företag, där kollegorna har en spets och gedigen kompetens inom innovation, AI och digitalisering.

Var med och skapa hållbar utveckling – på riktigt

Vår arbetsplats präglas av nytänkande, framåtanda och innovationer och till den här rollen söker vi dig som har ett stort intresse för AI och affärsnyttan som tekniken kan skapa. Hållbarhet är en hygienfaktor i vår verksamhet, och i den här rollen får du vara med och skapa en hållbar skillnad som varar länge.

Som affärsutvecklare kommer du bland annat att leda affärsutvecklingsprocesser och lotsa företag som vill börja implementera AI i sin verksamhet. Fokus ligger på effekterna av AI och hur den kan användas, snarare än tekniken i sig. En viktig uppgift är att sätta dig in i olika verksamheter för att kunna utbilda i hur AI kan användas i företagen du jobbar med. Du kommer också att arbeta aktivt i vårt community med inspiration, nätverkande och utbildande insatser mot olika målgrupper.  I tjänsten ingår möjligheten att kompetensutveckla dig inom AI, med stöd av Jönköping Universitys forskare och nationella experter.

Vi söker dig som har:

 • Högskoleexamen inom ekonomi eller teknik, alternativt motsvarande erfarenhet
 • Intresse för teknik
 • Erfarenhet av affärsutveckling kopplat till digital teknik
 • Gillar och har lätt för samverkan och nätverkande
 • Goda pedagogiska egenskaper
 • B-körkort
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av digitalisering kopplat till AI eller intelligenta tjänster
 • Erfarenhet av samarbete mellan högskola/universitet och etablerade företag
 • Startat upp ny verksamhet, i form av exempelvis ett nytt affärsområde eller företag

Vi erbjuder dig:

 • Att bli en del av en bred social gemenskap. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer i samtliga tretton kommuner i Jönköpings län. Vi har också ett brett nätverk av kunder, kunskapsgivare, affärspartners och mentorer.
 • Att, förutom att hjälpa människor och tillväxtföretag utveckla nya affärer, också skapa miljömässiga, jämställda och inkluderande förutsättningar för en mer hållbar lönsamhet och framtid.
 • Nya utmaningar och erfarenheter genom de idéer kring nya produkter, tjänster och processer som vi årligen coachar till företagsstart eller via affärsutvecklingsprocesser i befintliga företag.
 • Goda möjligheter till personlig utveckling. Dels genom kurser och utbildningar, dels genom att vara en del i de projekt och uppdrag vi gör i regionen.
 • Fina friskvårdsförmåner

Om tjänsten

Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor i centrala Jönköping. Ordinarie arbetstid är måndag-fredag 8–17, med vissa möjligheter till flex. Arbete kan komma att innehålla en del kvällsaktiviteter.

Ansökan

Ansök här senast den 15:e december.

Kontaktperson

Har du frågor om tjänsten? Hör av dig till vår affärsutvecklingschef Anders på anders.nyberg@sciencepark.se eller 0708-194475.