AD-Plast utnämnda till Årets nytänkare i Gislaved

Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län har tillsammans med Science Park och länets kommuner instiftat priset Årets nytänkare, som ska stimulera och uppmuntra till nytänkande och entreprenörskap i länet. Pristagaren får 15 000 kronor och priset delas ut i samtliga 13 kommuner i Jönköpings län. På Affärsgalan nitton den 7 mars stod det klart att Michael och Anneli Jonsson, entreprenörerna bakom företaget AD-Plast, kammade hem priset i Gislaveds kommun.

Det nyinstiftade priset Årets nytänkare delades under torsdagskvällen ut av Science Park och Enter Gislaved, genom Tillväxtstiftelsen Jönköpings län. Priset delas ut till den person som genom sitt nytänkande är en banbrytande föregångare i sin bransch eller i kommunens företagande. Syftet med priset är att belöna goda exempel och konkreta idéer som leder framåt.

Årets nytänkare i Gislaved delades ut till Michael och Anneli Jonsson, ägare av AD-Plast, under Affärsgalan nitton i Anderstorp. Motiveringen till vinnaren lyder:

”Med ett framåtriktat ledarskap, där delaktighet från medarbetare är en självklarhet, skapar pristagarna morgondagens arbetsplats. Det gör man genom att fokusera på innovativt tänkande, effektivitet och en attraktiv arbetsmiljö. Med ett uttalat hållbarhetsarbete är pristagarna förebilder för framtidens företagande. Därför tilldelas Michael och Anneli Jonsson på AD-Plast priset för Årets nytänkare 2019.”

– Det känns smickrande att bli uppmärksammade för de insatser vi har gjort. Vi tycker det är bra att man uppmärksammar nytänkande och framför allt, att man uppmärksammar det här med att våga göra något nytt, säger Michael Jonsson.

– Nästa steg blir att få med alla våra anställda på det här tåget. Det finns fantastiskt mycket energi och innovationskraft i våra medarbetare, bara de får chans och möjlighet att utveckla sina idéer. Därför arbetar vi just nu mycket med att ta fram rutiner och arbetssätt som genererar tid. Dessutom tittar vi mycket på hur vi kan kompetensutveckla vår personal till att ta ett nästa steg, mot ett än mer meningsfullt arbete, svarar Anneli Jonsson på frågan om framtiden.

– Michael och Anneli är bra exempel på entreprenörer som inte lutar sig tillbaka, utan konstant utvecklar sig själva och sin verksamhet, även om delar av branschen de verkar i oförtjänt hamnar i skottlinjen. Nyfikenhet och vilja att hitta nya vägar som värnar om bolag och personal är garanterat en framtida framgångsfaktor för entreprenörer, säger Daniel Backstig, affärsutvecklare för Science Park på Enter i Gislaved, som delade ut priset på Affärsgalan nitton.

Kort om Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier. Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamhet med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.

www.tillvaxtstiftelsen.se