Acceleratorföretagaren Alice Moradian utnämnd till Årets blivande entreprenör 2017

Hösten 2016 var Alice Moradian, som är student på Jönköping International Business School, en av de utvalda företagarna som deltog i Science Parks Acceleratorprogram. Alice deltog med sin affärsidé om ett konsumentvarumärke med 100 procent veganska och ekologiska livsmedel – Earth Bite. På Entreprenörsgalan Sverige 2017 tilldelades Alice utmärkelsen Årets Blivande Entreprenör efter att ha presenterat sin idé för entreprenörer inom nätverket Founders Alliance som står bakom galan.

Juryn för Årets Blivande Entreprenör bestod av Sofi Franzén – Eventyr, Andreas Gindin – Besedo samt Torgil Lenning – Potential Park. Motivering löd:

Genom att vara uthållig och envis, men ödmjuk inför entreprenörskapet, tror vi att årets vinnare kommer att gå långt i sin entreprenörsresa. Att dessutom vara värderingsstyrd och ha rätt energi tror vi gör att vinnaren kommer att klara att nå sin målbild att bli en global entreprenör.

Vad har du för mål framåt – i ditt entreprenörskap och dina affärsidéer?

– Just nu arbetar vi inför lanseringen av Earth Bite’s första produktlinje som är veganska och ekologiska energibars. Målet är att inom kort få ut våra 3 första smaker på marknaden och vi arbetar nu därför med att sälja in produkterna hos olika återförsäljare i landet. Tanken är att så småningom utveckla vårt sortiment och ta fram andra typer av veganska produkter, och därmed bygga upp Earth Bite som varumärke för hållbara livsmedel. Vårt fokus kommer vara Sverige till en början, men vi har en stark vision om att växa globalt.

Som entreprenör har mitt mål att alltid varit att få bygga stora bolag där jag får göra det möjligt för människor att utvecklas, samtidigt som jag får skapa ett större värde för samhället och världen i stort, och Earth Bite är just nu en bra bit på den resan.

Vad betyder utmärkelsen för dig?

– Obeskrivligt mycket. Att så många framgångsrika entreprenörer tror på mig och det jag gör känns helt fantastiskt, och det har verkligen bekräftat för mig att jag är på rätt spår i min entreprenörsresa.

Har du något tips till de som går och funderar på en affärsidé?

– Bara kör! Även om tanken på att driva bolag skrämmer dig, så kör ändå. Ta allting steg för steg, man behöver inte ha koll på allt för att dra igång, utan det mesta lär man sig på vägen. Det är även viktigt att gå ut och prata om sin idé med folk; vänner, bekanta eller Science Park. Håll inte din idé hemlig, utan var öppen med den och ta emot input från folk. Och det viktigaste av allt, tro på dig själv och låt ingen annan avgöra vad som är möjligt för dig!

Vad tyckte du det gav att vara med i Acceleratorprogrammet på Science Park? Varför ska man ansöka?

Det var tack vare Acceleratorprogrammet som jag kom så långt som jag gjorde i mitt företagande förra hösten! Jag utvecklade min affärsidé otroligt mycket under den tiden, mycket tack vare det intensiva arbete jag la ner genom att varje vecka sätta upp nya mål. En stor del av det kontaktnätverk jag har idag fick jag genom att vara med i Acceleratorn, så det har utan tvekan varit en värdefull erfarenhet.

Om du har en idé som du är redo att jobba för så ska du inte tveka över att söka. Det är en fantastisk utvecklingsmöjlighet och ett riktigt bra ställe för nätverksbyggande!

Ansök till höstens upplaga av Acceleratorprogrammet

Just nu kan du ansöka om att vara med i höstens Acceleratorprogram som startar den 16 oktober och pågår i 8 veckor. Sista ansökningsdag är den 6 oktober – läs mer och ansök här!

Foto: David Thunander