Acceleratorföretaget Nordic Adventours lanserar bokningsplattform – utan att de anställda har träffats

Med dagens teknik är möjligheterna oändliga för att arbeta oberoende av geografiska gränser. Det har teamet i Nordic Adventours utnyttjat till max. I slutet av augusti lanserar de bokningsplattformen som lyfter Nordens outforskade vildmark som äventyrsresmål – utan att ha träffats.

Gap mellan turister och arrangörer

Idén väcktes av grundaren Moritz Witter som för några år sedan kom till Dalarna som utbytesstudent från Tyskland. Med sig hade han förhoppningen om att leva ett aktivt naturliv vid sidan av studierna, men väl på plats visade det sig svårt för en icke svensktalande att planera den typ av resor han drömt om. Bristande digital marknadsföring och avsaknad av digital närvaro skapar ett gap mellan turister och arrangörer. Samtidigt visade marknadsundersökningar att arrangörerna upplevde sig ha svårt att nå ut till internationella besökare.

– Många aktivitetsarrangörer är extremt duktiga på vad de gör, men har inte samma intresse och kunskap inom digital marknadsföring. Samtidigt finns en stor efterfrågan hos internationella besökare. Ett tecken på det är att de norrländska aktörer som har en webbsida på engelska eller tyska har fullbokat med just utländska turister, många av dem från Asien, säger Moritz.

Digitalt teamarbete på distans

Idén om en bokningsplattform med ett integrerat planeringsverktyg tog fart och två år senare är det dags för lansering av plattformen Nordic Adventours. Resan med företaget tog sin början efter att Moritz deltog som Sveriges bidrag i finalen av den internationella tävlingen BETAPITCH i Berlin 2016. Efter sin pitch insåg Moritz att han behövde fler personer för att kunna göra verklighet av sin idé.

– Nästa steg blev därför att sätta ihop ett team för att gå från idé till färdig produkt. För att hitta rätt personer tvingades jag tänka utanför ramarna och vara flexibel med var i världen potentiella medarbetare befann sig. Resultatet blev ett team med människor som aldrig hade träffats i verkliga livet, säger Moritz.

Teamet växte till sex personer under 2017 med hängivna personer som bidrog med sin passion för att bygga något som verkligen kunde göra skillnad på en nischad marknad. Nordic Adventours består idag av personer i Jönköping, Mexico City, Dublin och Stockholm. Tack vare verktyg som Slack, Trello och Skype kan nu plattformen lanseras, drygt nio månader efter att idén presenterats i Berlin.

– Vi träffades för första gången och arbetade tillsammans i juli i år. Eller, åtminstone fyra av oss – två personer är ute och reser, berättar Moritz.

Officiell lansering av Nordic Adventours

Onsdagen den 23 augusti 2017 lanseras plattformen officiellt. Där kan besökare hitta, boka och planera sin resa med aktiviteter från 650 arrangörer. För småföretag inom äventyrsbranschen öppnas en möjlighet att kunna marknadsföra sig online och nåt ut till en internationell publik genom onlinebokningar.

Vi önskar Nordic Adventours-teamet stort lycka till med lanseringen!

I höst är det dags för en ny upplaga av Acceleratorprogrammet. Här kan du läsa mer om programmet och anmäla intresse.