Accelerator-bolaget Volentos kammade hem seger i pitch-tävling

Förra veckan gick årets första upplaga av Demo Day av stapeln – finalen på Science Parks åtta veckor långa Acceleratorprogram för entreprenörer. Under kvällen fick deltagarna från programmet pitcha sina affärsidéer för allmänheten, investerare och en expertjury. I slutet av kvällen stod det klart att Volentos tog hem segern och prischecken på 10 000 kr.

Pitch inför publik

I åtta veckor har affärsutvecklarna på Science Park arbetat intensivt med sju digitala idéer och entreprenörer som är redo att ta sitt företagande till nästa steg. Fokus i programmet har varit att hitta minsta möjliga version av idéerna för i ett tidigt skede kunna testa dem mot potentiella kunder och partners – något som samtliga deltagare lyckats med under våren.

Under fredagens Demo Day var det upp till bevis för entreprenörerna, då de fick pitcha sina affärsidéer inför en expertjury och stor publik bestående av bland annat investerare från Jönköpings län.

dscf4435-kopia

Community för volontäraktiviteter vinnare i hård konkurrens

Juryn, bestående av Patrik Zenno från Consid, Tarja du dem Berge från Almi Invest, Gustav Österström från Science Park samt Lovisa Skyborn från Speed Capital, bedömde entreprenörerna utifrån ett antal parametrar; skalbarhet i affärsidé, entreprenöriellt driv och framsteg under programmets gång. Vinnaren tilldelades 10 000 kr i utvecklingspengar, och i slutet av kvällen stod Volentos som vinnare.

– Acceleratorprogrammet blev en riktig injektion av motivation och inspiration. Att ha tillgång till kunniga experter och inspirerande kollegor bidrog starkt till utvecklingen av vår idé. Vinsten tar oss ett steg närmare vår vision och kommer att användas till lanseringen och marknadsföringen av första versionen av plattformen, säger Jonathan Lennström, en av Volentos grundare.

Volentos är en online-plattform som erbjuder korta och flexibla volontäraktiviteter genom sitt världsomspännande nätverk. Entreprenörernas vision är att bidra till ett framtida hållbart samhälle genom att skapa en community som sammanför självgående individer på resande fot med seriösa lokala organisationer runt om i världen.

– Som representant för entreprenörsbolaget Consid, som är mitt i en fantastisk tillväxtresa, är det alltid lika stimulerande att träffa nya talanger och drivna entreprenörer. Under Demo Day pitchades flera intressanta affärsidéer och lösningar på såväl nya som redan kända problem. Vinnarna har identifierat en lucka i marknaden där digitalisering och globalisering möter socialt engagemang på ett sätt som känns väldigt relevant för millennials-generationen, säger Patrik Zenno, Affärsområdeschef Consid.

dscf4482-kopia

Ny upplaga av Acceleratorprogrammet i höst

– Vi är imponerade över hur mycket entreprenörerna lyckats åstadkomma under dessa åtta veckor. Vi ser fram emot att följa utvecklingen av bolagen framöver, säger Calle Andersson, som coachat bolagen i Acceleratorprogrammet.

I höst är det dags för en ny upplaga av Acceleratorprogrammet. Här kan du läsa mer om programmet och anmäla intresse.