6 miljoner till länet från Vinnova

Vinnova finansierar inom utlysningen Forska & Väx innovativa forsknings- och utvecklingsprojekt, som ger små och medelstora företag möjlighet att växa och utvecklas.

Totalt delar Vinnova ut 65 miljoner kronor i Forska & Väx denna omgång varav knappa 6 miljoner går till Jönköpings län. Ett av de utvalda projekten är Science Parks alumniföretag Gearwheel AB som får 1,9 miljoner kronor för att arbeta med sin unika växlingslösning för rullstolar.

– Vi som bolag är mycket glada för den möjlighet som ges via Vinnovas Forska & Väx att fortsätta utvecklingen av innovativa lösningar på växlingsbara rullstolshjul och vi ser fram emot den positiva nytta utvecklingen kan medföra för användare av rullstolar säger John-Edvard Stenstrand marknadschef på Gearwheel AB.

– Det är ofta svårt för små företag att få finansiering för innovationsprojekt med hög risk, därför behövs den här typen av innovationsstöd. Bland de projekt vi nu finansierar finns många med stor potential som kan leda till kommersiellt framgångsrika produkter och tjänster i framtiden, säger Carl Naumburg, programledare på Vinnova.

Vill du ha koll på alla utlysningar om pengar som du som företagare i Jönköpings län kan söka? Besök www.finansieringsportalen.se där du också kan prenumerera på nyheter.