23 unga ledarförebilder utsedda

Science Park Jönköping är stolt partner till utmärkelsen Årets unga ledande kvinna 2017. Idag släpptes årets lista med 23 nya ledarförebilder – och vi är lite extra glada att vi har förmånen att jobba tillsammans med tre av dem!

Satsningen Årets unga ledande kvinna syftar till att lyfta fram fler ledarförebilder. För tredje året i rad har ett antal ledarförebilder valts ut till listan – kvinnor, 35 år eller yngre, som bevisat att de skapar resultat och arbetstillfällen samt inspirerar som förebilder. De är chefer och ledare inom bland annat industri, IT, politik, besöksnäring, statliga verk – och de är kvinnor att hålla ögonen på!

På årets lista hittar vi tre förebilder som vi på Science Park haft och har förmånen att jobba tillsammans med – vår egen affärsutvecklare Ida Franzén Leibnitz samt entreprenörerna Sainabou Jeng Daffeh och Alice Moradian.

alice_moradian_fotoPatrikSvedbergAlice Moradian (född 1995) – grundare av Earth Bite Sweden

Alice har grundat bolaget Earth Bite Sweden som arbetar med att skapa en hållbar livsmedelsindustri genom att ta fram veganska och ekologiska produkter. Hon är ett framtidslöfte som under 2017 redan har vunnit priset Årets Blivande Entreprenör på Entreprenörsgalan Sverige samt JIBS Student of the year på Internationella handelshögskolan vid Jönköping University.

ida_franzenleibnitz_fotoPatrikSvedbergIda Franzén Leibnitz (född 1990), affärsutvecklare på Science Park Jönköping

Ida arbetar dagligen med att coacha entreprenörer till att nå sina mål och är dessutom drivande i att få upp Science Parks CSR-arbete på agendan. Utöver rollen som affärsutvecklare är hon på fritiden engagerad som boxningsinstruktör, frivillig inom militären och som kämpe för barns rättigheter.

sainabou_jeng_fotoPatrikSvedbergSainabou Jeng Daffeh (född 1993), grundare av Beyoow

Sainabou är engagerad i ett flertal initiativ för att stärka och ge mod till unga kvinnor, både i Jönköping och i världen. Som entreprenör vill hon förändra modebranschen genom att erbjuda hudfärgade underkläder för alla. Hon driver också en startup-verkstad i sin egen lägenhet varje sommar med syfte att få unga på Råslätt att starta företag. Sainabou har dessutom varit ordförande i VILJA female career network och har blivit utsedd till Månadens Jönköpingsbo av Jönköpings-Posten.

Listan med förebilder är ett praktiskt verktyg för dig som söker efter inspirerande personer till exempelvis paneldiskussioner, expertroller eller föreläsningar.

Hela listan med förebilder hittar du här. Stort grattis önskar vi de utnämnda förebilderna!

Foto: Patrik Svedberg