Webbutveckling och sockerkonst

År 2004 reste Petra, som kommer från Prag i Tjeckien, runt i Nya Zeeland och Sydostasien. Hon befann sig i Sihanouville i Kambodja för att dyka men sikten var dålig och hon bestämde sig för att resa vidare. På bussresan till Kambodjas huvudstad Phnom Penh började en kärlekshistoria som tog Petra till Sverige.

E-handel blev receptet

I Tjeckien var Petra en självlärd webbutvecklare. I Sverige behövde hon en utbildning för att komma vidare och läste ”Grafisk design och webbutveckling” vid Tekniska Högskolan i Jönköping. Efter studietiden fick hon anställning som webbutvecklare på NY reklambyrå där hon programmerade webbapplikationer och iPhone appar och blev nyfiken på e-handel.

Intresset för bakning har alltid följ med Petra men det var när hon var föräldraledig med den yngsta sonen som intresset för tårtor och sockerkonst utvecklades.
– Det kreativa fick äntligen komma ut, jag kunde inte sluta , säger Petra.

När hon sedan var föräldraledig igen och hela familjen reste till Koh Lanta i Thailand under 3 månader, knackade jobblusten på och hon bestämde sig för att öppna en e-butik.

– Jag behöver det logiska men även ge uttryck för det kreativa.

Käck Kaka

E-butiken startade som en hobbyverksamhet och fick namnet Käck Kakas bak- och kalasbutik på bakgrejer.se. Hon berättar att namnet, Käck Kaka, kommer från när hon var ny i stan och köpte biljetter till en HV71 match. Mannen i kassan var nyfiken på hennes ursprung och efter att Petra hade förklarat att hon var från Prag i Tjeckien sa han; ”Då kan du alltid säga att du är käck.”