Padelplay tar sporten på allas läppar till en ny nivå

Marknadskommunikatören och entreprenören Jimmy Lindströms hjärta har alltid bankat för sport. Listan över utövade sporter genom åren kan göras lång. Hockey, fotboll och golf är bara några av sporterna som utövats genom åren. Men det var en helt annan sport som väckte entreprenörsgnistan i honom. Sporten som varit på allas läppar de senaste åren – padel. Idag är Jimmy i full fart med att utveckla den nya streamingtjänsten Padelplay.

De senaste åren har tidsbrist, skador och vardagen gjort att Jimmy inte kunnat träna på samma sätt som tidigare. Det var då, för ungefär tre år sedan, som han upptäckte padeln.

Padeln fick mig att bli helt fokuserad. Jag älskade den enkla åtkomsten och det sociala umgänget som följde med. På banan kan alla mötas, både äldre och yngre, berättar Jimmy.

oranget padelrack med svart tryckViljan att utvecklas blev språngbrädan för en affärsidé

Som inbiten sportutövare fick Jimmy en prestationsinriktad inställning till padeln ganska snabbt. Han började ta hjälp med träningen och satte upp en GoPro-kamera för att dokumentera sig själv. På så sätt kunde han analysera sitt eget spel och föra statistik över sin utveckling. Filmerna blev även uppskattade hos Jimmys medspelare, men det krävdes mycket tid och teknik att producera och dela de tunga filerna. Processen var helt enkelt för krångligt för att få till en kontinuitet i filmandet.

Vid ett tillfälle skulle sverigeeliten spela en turnering på en av de stora padelarenorna i Jönköping. Då fick jag frågan om jag kunde filma och streama turneringen via en Youtubekanal. Streamingen gick bra och det visade sig att det fanns ett stort intresse för att titta både live och i efterhand. Då slog det mig – borde man inte kunna använda den här lösningen, ta bort administrationen och automatisera det? säger Jimmy.

En affärsidé var född. Jimmy kontaktade en utvecklare och började skissa på en prototyp. Och det var det som blev starten för Padelplay – tjänsten som filmar ditt spel och som med bara några klick ger dig tillgång till ett färdigt material.

Så funkar Padelplay

Tanken är att Padelplays kameror sitter monterade på padelanläggningarnas burar. Genom att scanna en QR-kod kan kunden via en enkel bokningssida och med hjälp av Swish använda tjänsten. Efter betalningen väljer man att antingen streama live eller behålla streamen dold för sig själv. Smidigt och enkelt utan krux! berättar Jimmy.

En av de viktigaste egenskaperna för Padelplay är att tjänsten ska vara tillgänglig för alla. Precis som Jimmy menar att padeln som sport faktiskt är.

Tillsammans med Science Park satte Jimmy bollen i rullning

Padelplay är sedan början av 2021 en del av Science Parks inkubator, som är det program där verksamheten har störst möjlighet att göra en så koncentrerad och specifik insats mot bolagen som möjligt. Deltagare i inkubatorn får förutom affärsutvecklingstimmar tillgång till experthjälp och nätverk med potentiella investerare och samarbetspartners.

För Padelplay har Science Park varit det som ”satt bollen i rullning” och som hjälpt mig att hålla bra fokus. Jag har fått stöd i att börja utveckla en första produkt men även i själva företagandet. Nu har jag också fått hjälp att utforska hur Artificiell Intelligens kan skapa mervärde för tjänsten, berättar Jimmy.

Padel är fortfarande ett relativt nytt fenomen i Sverige och en sport där det hela tiden skapas nya innovationer – vilket är någonting som Jimmy bara ser som en möjlighet. Men självklart finns även utmaningar framåt. Hur ska Padelplay nå målgruppen? Är marknaden redo? Vad är kunden beredd att betala? Det är några av de frågor som Jimmy ställt sig under resans gång och mindre undersökningar har gjorts för att ta reda på just detta. Nu är siktet på en av de stora milstolparna för bolaget:

Nu är vårt mål att komma igång och inreda en arena! Det är först då vi får svar på om målgruppen är redo och om produkten fungerar som den ska.

Berätta för oss om din idé!
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta till siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer.
Jag förstår