Affärsängel vid 23

Flest företag när man dör vinner!

När Joakim Green var 17 år praktiserade han på Science Park Jönköping och passade på att starta sitt första företag. Det har sedan dess blivit fler företag – både egna och tillsammans med andra – och det där med ”flest företag när man dör vinner” säger han bara delvis på skämt.

– Skapa bolag är min hobby förklarar Joakim Green. Jag har aldrig gillat att fokusera på en sak utan vill ha ett finger med i många projekt. På sätt och vis kan man se mig som en affärsängel inriktad på startups. Utöver mindre riskkapital så består investeringarna främst av tid och kunskap för att tillsammans med andra skapa bra internetbaserade tjänster.

En sådan tjänst är Gendly – en tjänst för att smidigt hantera anmälningar och deltagarregistrering vid event av olika slag. Bolaget grundades tillsammans med två studenter vid Internationella Handelshögskolan, och är ett av projekten som Joakim Green lägger mycket tid på just nu. Beta-testerna är avslutade och lanseringsplanerna under arbete.

Sikta på orealistiskt

Att flera av hans jämnåriga kamrater söker upp honom för att diskutera affärsidéer tycker Joakim Green bara är roligt och ser det som ett bevis på förtroende. På frågan om han har något råd att ge till andra som funderar på affärsidéer kommer svaret blixtsnabbt och utan tvekan.

– Ju fler som säger att du är orealistisk, desto mer säker kan du vara att du arbetar på något som kan bli riktigt stort.

Entreprenörsmecka i Stockholm

Hemma för Joakim Green är numera Stockholm, närmare bestämt i det som kallas ”Hus 24”. Här arbetar och bor ett antal entreprenörer, designers, programmerare och investerare tillsammans i ett gammalt stenhus i en av Gamla Stans vindlande gränder. Konceptet är importerat från USA och för Joakim är det den perfekta platsen att vara på just nu.

– Alla här arbetar med olika projekt och bolag och tar hit spännande människor. Är man bara öppen och social får man internationella kontakter, goda råd och kanske också investeringar bara genom att hänga i vårt kök.

– Som företagare är det viktigt att så tidigt som möjligt komma i kontakt med och lära känna investerare, journalister och andra inflytelserika personer som kan hjälpa dina framtida företag att nå nya höjder förklarar Joakim Green.

Nätverk lägger en bra grund

Första steget utanför Jönköping var tävlingen Entreprenörsjakten, därefter följde events som Sweden Social Web Camp och 24 Hour Business Camp som gav fler kontakter, större spelplan och så en inbjudan att bli en del av nätverket YEoS – Young Entrepreneurs of Sweden där utvalda entreprenörer under 35 år träffas för att utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.

YEoS är som Hus24 ett ställe att träffa likasinnade, på samma sätt som Science Park är i Jönköping. – Förutom mig är det numera två YEoS-medlemmar till från Jönköping, Dick Peterson på Verendus och Erik Reuthammar på Basic Care Unit och båda dessa sitter faktiskt i Science Park med sina bolag.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta till siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer.
Jag förstår