Vad är ett Fight Lab?

Har du hört oss prata om Fight Lab eller kanske läst om det i våra flöden? Du kanske funderar på vad ett Fight Lab egentligen är? Här kommer en kort förklaring till hur Fight Lab funkar på Science Park och var vi fått inspirationen från.

Stendahls levererade grunden – Methodkit gav oss nästa pusselbit

En av de största inspirationskällorna till vårt Fight Lab är den kreativa byrån Stendahls från Göteborg.

En annan källa till ”våra” Fight Lab är Methodkit. I maj förra året fick jag möjligheten att hänga med ett gäng glada Jönköpingsbor till Linköping på East-Sweden Pre-Hack där bl.a. Ola Möller från Methodkit stod för underhållningen. Under kvällen fick vi ta del av deras tankar, material och metoder för att processa fram nya idéer, inte helt olikt delar av Stendahls Fight Lab. I Methodkit kombinerade vi deltagarnas intressen och vardagsproblem med ett så kallat mashupcard för att tvinga fram nya idéer och allt under tidspress. Något som jag upplevde som riktigt bra då vi under ganska kort tid kom fram till intressanta idéer.

Och på den vägen är det…

Vi har låtit oss inspireras av andra och genom att kombinera många bra saker har vi format vår ”egna” version av Fight Lab. Vi har testat formatet i flera olika sammanhang där vi velat kreera fram nya idéer:

>> IHH-quiz. 4300 förbättringar med Facebook!

>> Kursinslag på IHH

Vill du prova Fight Lab?

Är du sugen på att delta på ett Fight Lab? Vill du kanske köra ett skräddarsytt event på ditt företag eller i din organisation? Hör av dig till oss så pratar vi om saken.

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!