Trainees – en outnyttjad möjlighet för ditt företag?

I Sverige är det inte helt vanligt att företag använder sig av traineeprogram, framförallt inte bland mindre företag. Bilden av att en trainee är en praktikant som behöver mycket stöd och kan bli till en belastning för företaget lever kvar. De företag som istället har insett vilken möjlighet det ger använder trainees som ett redskap för internationalisering eller knyta kompetens till företaget, till exempel inom områden där det råder lokal kompetensbrist.

Som exempel startade Electrolux redan 2003 upp ett samarbete som gav dem ett regelbundet flöde av trainees från olika delar av världen till olika positioner i företaget. Detta bidrog till en mer global atmosfär och 70% av deltagarna har sedan fortsatt att arbeta inom företaget.

Ett traineeprogram syftar i Sverige ofta till att träna och förbereda för kvalificerade tjänster genom möjligheten att bygga nätverk och lära sig organisationen från grunden ett sätt att skapas framtida ledare inom organisationen. Trainees används också som ett sätt att knyta till sig arbetskraft under en viss period för att kunna arbeta med projekt eller rekrytera specifik kompetens som behövs tillfälligt.

Den 24:e september kommer organisationen AIESEC hålla ett frukostseminarium på Science Park Jönköping med temat trainees. Bland annat berättar Husqvarna om sina erfarenheter med att ta in trainees, medan AIESEC berättar hur de hjälper företag världen över att hitta och använda sig av trainees.

Varmt välkommen att anmäla dig!

/Magnus Olsson

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta till siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer.
Jag förstår