Sommarplågor – ur små problem föds stora idéer

”Sommar, sommar, sommaaaar – det är dans i folkets park…” och envist grus i sandalen och minst tusen svärmande getingar runt picknickkorgen. För att inte tala om svidande solkräm i ögonen och så kallad ”överbelastad mulltoa” på kompisarnas sommarställe. Länge leve alla sommarplågor!

Efter en empirisk studie i Science Parks interna Slack-kanal, verkar det som att tiden på året vi njuter som mest, också är den tid på året vi helt enkelt också stör oss som mest. På lite allt möjligt. Och tur är väl det – för det är ju ofta ur de små (och fullkomligt obetydliga) vardagsproblemen, som de mest kreativa lösningarna föds. Så, varsågod. Här har vi listat nio störiga sommarplågor som hör sommaren till.

Eller ska vi kanske kalla det nio potentiella affärsidéer?

  1. Kombinationen sandstrand och en kropp som är insmord med solkräm. Inga kommentarer behövs.
  2. Sömnbrist orsakad av den orimliga ljudnivån på svärmors snarkningar. (Ja – det hörs genom dina öronproppar!)
  3. Sand i sängen när du ska lägga dig – men du är för trött för att ta bort det.
  4. Någon har glömt att ställa roséflaskan på kylning, så du får dricka den ljummen eller utspädd med is.
  5. Det moraliska dilemmat när solen skiner och du ”borde gå ut”, fast du egentligen bara vill ligga i soffan och glo på Netflix hela dagen.
  6. Tumavtryck av solkräm på telefonens skärm.
  7. När du råkat somna i solstolen med byxor som sitter liiite för högt upp i midjan. Vips, så har du en sollinje tatuerad strax ovanför naveln, resten av sommaren.
  8. Det är hål i barnets plaskpool/badring och du blåser och blåser och blåser. Ingenting händer. Barnet gallskriker bredvid, såklart.
  9. Den där myggan som lyckats ta sig in i sovrummet, trots myggnät. Behöver vi säga mer?
En bingobricka med somrigt blommig bakgrund

Hur många sommarplågor checkar du av i sommar?

Ladda ned vår bingobricka och börja spela! Hur många plågsamma dagar krävs för full pott? Och du, när du är en lösning på spåren är det dags att boka ett möte med någon av våra affärsutvecklare här på Science Park.

Boka ett möte

Vissa problemlösare förändrar världen, medan andra helt enkelt bara gör vardagen lite, lite enklare. Vi vill hjälpa dig att göra verklighet av dina idéer, hur små eller stora de än må vara. Vem vet – tillsammans kanske vi förändrar världen. Eller kanske ser vi till att sommaren 2021 blir en sommar med minst en sommarplåga mindre.

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!