När andra stod still blev jag den snabba

Jag har spelat fotboll på elitnivå, och är väl inte riktigt känd som den mest snabbfotade på de längre löpsträckorna. Men, när alla andra trodde att domaren skulle blåsa för offside och därför stannade – då var det jag som kom springandes och tog chansen.

Min självinsikt fick mig att förstå att det inte gick särskilt fort, men jag skaffade mig fördelar genom att agera utifrån mina förutsättningar vilket gav mig många målchanser i det långa loppet.

Jag hade börjat skriva ett blogginlägg innan coronaviruset slog till och krävde beslut av en hel värld – värdesätter vi humanitet och människor? Eller ser vi bara till det kommersiella? Det känns otroligt bra och värmer mitt hjärta att se att en hel värld nu ställer sig bakom de beslut som tas i syfte att rädda så många som möjligt.

Två entreprenörer sitter i ett möte med en affärsutvecklare och tittar på en dator

Förbered dig för ”det vanliga”

Men, hur långt borta det än känns just nu så kommer vi så småningom att se en återgång till ”det vanliga”. Det kommersiella kommer att kicka igång igen – och då gäller det att vara förberedd.

Som entreprenör tar du risker, ser möjligheter och springer när andra står still. Att göra saker på ett annat sätt nu, för att säkerställa ditt företags välmående på kort sikt är helt rätt strategi. Eller, åtminstone en del av den. Den andra delen är att våga agera och planera för när det vänder igen – för det kommer det att göra. Det stillestånd vi nu går igenom kommer för vissa företag innebära att de stannar och står stilla för gott. För andra kommer det innebära att vara den som är snabb när det väl vänder, medan resten av spelarna står och funderar på när domaren ska blåsa för spel igen.

Vi på Science Park springer med dem som springer. Är du en av dem?

Boka ett möte – online eller fysiskt – så ser vi om vi kan springa framåt tillsammans.

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!