En skräddarsydd plan för just din idé

Som affärsutvecklare är det viktigt för mig att varje möte med dig som har en idé verkligen ska ge något. Att det ska komma något konstruktivt ur att du faktiskt tagit kontakt med, och träffat mig.

På Science Park träffar vi mängder av människor med stor idérikedom, vilket är fantastiskt. Ibland behöver vi dra lite i bromsen för att finslipa och analysera, eller för att skapa struktur och fokus för vägen framåt. En del av de jag träffar har kommit långt redan första gången vi ses. De kanske redan har registrerat sitt företag och har koll på allt från affärsplan till budget. Då kanske vi istället ses för att fokusera på mer praktiska lösningar som att hitta lokalen eller kontaktnätet som behövs för att driva verksamheten.

Många underskattar sin förmåga

Väldigt många av dem jag träffar i mitt jobb har två saker gemensamt:

  1. De känner osäkerhet – både i sig själva och i sina tankar och idéer.
  2. De kan långt mycket mer än de tror.

I dessa sammanhang handlar min roll som affärsutvecklare till stor del om att positivt förstärka, bekräfta deras kompetens och till sist – och kanske viktigast – inspirera till att helt enkelt våga. Varje person som efter ett möte med oss på Science Park rätat på ryggen och går ut med självförtroende och glädje är en stor vinst!

Ibland är det lätt att tänka att vissa delar i processen att starta företag är självklara och bara behöver nämnas i förbifarten. Men så märks ofta under mötets gång att den jag pratar med lyssnar mycket noga, ställer följdfrågor och vill veta mera. De där självklara delarna är av helt naturliga anledningar inte alls så självklara och agendan för mötet pusslas helt enkelt om. Den här gången behöver vi kanske fokusera på prioritering, medan det vid nästa möte är något helt annat som tyngdpunkten ligger på.

affarsutveckling-1

Rätt förutsättningar är nyckeln

Det brukar talas om att det bakom varje framgångsrikt företag ligger tre starka förmågor: entreprenörskap, ekonomiskt sinne och affärsmässighet. Att alla dessa tre parametrar inte är på plats från början betyder såklart inte att idén är dömd att misslyckas. Det handlar bara om att få rätt förutsättningar först. Genom att som affärsutvecklare vara så lyhörd som möjligt gör vi under våra möten hela tiden små, små justeringar. Detta för att vårt samtal ska leda någon form av förändring, förbättring – eller bara hjälpa dig att ta din idé ytterligare ett steg i rätt riktning. Ett möte skräddarsytt helt efter just ditt behov.

Du driver företaget – jag driver dig

När det väl kommer till kritan är det inte jag som affärsutvecklare som ska driva ditt företag, men det är mitt jobb att driva dig. Hur det bör ske är naturligtvis oerhört individuellt. Att vägleda ägaren till ett väletablerat och växande företaget som står inför en produktutveckling är såklart spännande, men att hjälpa ett litet, nystartat företag att hitta rätt med en ny idé är precis lika stort för mig som affärsutvecklare. Det är just detta som gör det enkelt att känna inspiration i mitt arbete – att jag får vara med att åstadkomma utveckling. Av varierande storlek, men faktiskt hela tiden.

Vill du starta eget? Till oss på Science Park är du välkommen precis som du är. Oavsett kunskapsnivå och tidigare erfarenheter. Här kan du boka ett möte med mig eller någon av mina kollegor.  Vi hjälper dig att göra verklighet av dina idéer.

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!