Du är full av talang!

Starta företag

Ett av de första budskapen som möter dig som besökare på Science Park är vår paroll ”vi stöttar talangfulla personer att göra något stort med sina idéer”.  Redan här kanske du tvekar – ”talang, skulle jag ha talang? Science Park är nog inget för mig…”.

Den bild många har idag om vad “talangfull” innebär, är kanske avskräckande för en del. Associationerna går ofta till den mediala bilden av att du måste ha något extraordinärt och spektakulärt för att kallas talangfull. I jämförelse med den bilden kanske din egen uppfattning om din talang bleknar?

Alla har talang för att skapa idéer

Du kanske till och med tror på lögnen att du inte har någon talang.  Min åsikt är den motsatta – jag är övertygad om att du och alla människor har talang. I min roll som coach och affärsutvecklare möter jag nästan dagligen människor som har unika talanger och som även har talang för att vara kreativa och skapa idéer.

Jag skulle vilja sträcka mig till att säga att det är en medfödd förmåga som alla människor har: förmågan att vara kreativ, förmågan att kunna skapa från ingenting alls, förmågan att fantisera, förmågan att drömma i stort och smått samt förmågan att förverkliga sina tankar och idéer.

small_webb

Det börjar med en tanke…

Du behöver ju bara se dig omkring för att se att allt som finns i världen idag, från minsta knappnål till världens största skyskrapa, allt har från början bara varit en tanke i någons medvetande. Det är där allt börjar, i ditt huvud, i ditt medvetande.

Var och en av oss har något speciellt som bara finns i en enda upplaga. Du har din alldeles egna talang, dina alldeles egna tankar. Vad är det då som hindrar dig från att använda din medfödda talang och förmåga fullt ut? Kan det vara just det att du inte tror att du har någon talang? Kan det vara rädslan för att misslyckas? Att du saknar stöd? Eller att du saknar kunskap?

Det sägs att hur väl en människa presterar, oavsett inom vilket område, så beror resultatet till 80% av de yttre förutsättningarna och 20% av inre. Det skulle betyda att de allra flesta människor som får stöd och hjälp lyckas med det de ska göra.

Så om DU fick stöd, om DU fick uppmuntran till dina idéer, om DU fick kunskap och inte minst om DU fick näring till din talang – vad skulle då kunna hända?

Science Park ger dig det stödet du behöver för att lyckas. Vi finns nära dig, vi finns i hela Jönköpings län… och du – det är gratis!

Vi vet att DU är full av talang, och du är välkommen till oss. För det är är precis sådana som du vi jobbar med.

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!