Cykeltrenden skapar affärsmöjligheter

Med växande trender kommer nya affärsmöjligheter och tidigare har mina kollegor bloggat om trender inom hälsa och start-ups.  En trend som ligger mig varmt om hjärtat är cykel och ingen har väl missat att det pratas mycket cykel lokalt, nationellt och globalt?

De stora motionsloppen säljer slut sina platser på minuter, allt fler tar cykeln till jobbet och försäljningen av cyklar ökar för tredje året i rad. Sedan 2011 har försäljningen av cyklar ökat med närmare 17 procent. När allt fler brukar cykeln i olika sammanhang så är det naturligt att många också klurar på lösningar på de problem som kan uppstå och därmed ser olika affärsmöjligheter. Här får ni några exempel på nya innovativa affärsidéer inom cykeltrenden som råder.

Smarta cyklar och cykelhjälmar

Sedan några år tillbaks har vi kunnat följa Malmö start-upen Hövdings utveckling av den osynliga cykelhjälmen. Och tidigare i år fick vi se den uppkopplade-smarta cykelhjälmen i ett samarbete mellan Volvo, POC och Ercisson.

Eller vad sägs om en uppkopplad cykel som värnar om din säkerhet? Venhawks Valour kopplar ihop sig med din smarttelefon och erbjuder en rad funktioner så som blinda-fläcken-sensorer och GPS styrd LED belysning som visar vart du skall svänga.

Japanska cykelhotell

Andra branscher är inte sena att haka på cykeltrenden och i den Japanska kuststaden Onomichi hittar du nu ett cykelhotell där du kan cykla hela vägen in till receptionen för att sedan cykla upp till ditt rum. Då tänker du, ”men jag gillar campinglivet jag vill inte bo på hotell”. Inga problem det är bara att beställa en mikrohusvagn.

Har du barn och ibland saknar barnvagnen när du cyklat till affären, missa inte att ”backa” cykel-startupen från Malmö – Påhoj – som nu har en kampanj på kickstarter.

Det finns en uppsjö av spännande idéer kring cykel, oftast i kombination med nya tekniker. Kanske klurar du på en ny idé som underlättar för dig och din cykling?

Cykla dig frisk och rik

Du vet väl att du har mindre sjukfrånvaro, sover bättre, presterar bättre, sparar pengar och värnar om miljön när du väljer cykeln före bilen till jobbet, träningen eller när du ska handla? Och du vet väl att hälften av alla bilresor vi gör är kortare än 5 kilometer – cykelavstånd.

Glöm inte att tipsa din arbetsgivare att bli en cykelvänlig arbetsplats  eller varför inte utmana dina kollegor att ställa bilen hemma.

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!