9 poddar om entreprenörskap

Starta företag

Vad gjorde en när en körde bil, städade eller åkte buss innan poddarna kom? För många av oss har podden numera en självklar plats i vardagen och naturligtvis finns det gott om poddar även inom företagande och entreprenörskap.

Att kolla in någons Podcast-app bör ge en god inblick i hens intresseområden. Kollar en i våra medarbetares kommer en se en blandning av sport, träning, dokumentär, ekonomi och entreprenörskap.

Här fokuserar vi såklart på den sist nämnda kategorin och listar några av våra favoriter som förhoppningsvis kan informera och inspirera även dig. (Eller åtminstone utgöra ett bra tidsfördriv!)

  • Businesspodden – Tre bolag pitchar, Sveriges främsta entreprenörer gästar och du som lyssnar får rösta.
  • Framgångspodden – Entreprenören Alexander Pärleros träffar framgångsrika personer inom alla möjliga områden, inte sällan entreprenörer.
  • #företagarpodden – Företagarnas VD Günther Mårder och Venture Cups VD Julia Selander diskuterar företagande. Frågor från lyssnare blandas med tips och Life-hacks till dig som vill starta eller driver eget företag.
  • Digitalpodden – En podcast om startup-scenen, riskkapitalet och de digitala affärsidéerna som skakar om näringslivet. Podden drivs av Dagens Industri som även har en sajt späckad med nyheter och analyser kring den digitala sektorn.
  • Startup Stories – Bolagsbyggare i det digitala näringslivet talar ut om slit, storslagen framgång – och när allt gick snett. Även Startup Stories drivs av DI Digital, som ett komplement till den nyhetsdrivna Digitalpodden.
  • Breakit – En podd fylld med ”branschnyheter” kring startups, techbolag och investerare. Driver också sajten med samma namn.
  • Den Digitala Draken – En podcast om digitala fenomen i Kina. Poddskaparna Jacob Loven och Tom Xiong använder sig av  ljudklipp från exempelvis nyhetsrapportering för att ge en subjektiv men oberoende skildring av den digitala utvecklingen av tjänster i Kina.
  • Digitalsnack – En how-to-podcast om sociala och digitala medier. Drivs av Cecilia Victoria Åslund och Jenni Laapotti som arbetar som sociala mediestrateger på den sociala mediebyrån med samma namn.
  • #KommuniceraMera– En podcast där du hör Sveriges främsta personer inom kommunikation dela med sig av sina bästa tips. Drivs av Media Intelligence-företaget Meltwater.

Vilka guldkorn har vi missat? Hör gärna av dig med tips!

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!