72 idéer på fem minuter

Innovation Runway

Att komma på 72 nya idéer på 5 minuter – det kan låta som en dröm för den som jobbar med innovationer! Men det blev faktiskt resultatet när vi genomförde ett ”Innovation Race” hos Telesteps i Tranås under våren.

Hur många användningsområden kan man hitta för en teleskopisk stege? Så lät utmaningen för de 13 personer som samlats för att delta i vårt fyra timmar långa Innovation Race med Telesteps i Tranås.

Samarbete mellan medarbetare, studenter och affärsutvecklare

Medarbetare från bolaget i Sverige och Tyskland, studenter från Jönköping University och affärsutvecklare från Innovation Runway sattes samman i team för att generera så många kreativa applikationsområden som möjligt för en teleskopisk stege. På bara fem minuter genererade grupperna inte mindre än 72 kreativa idéer. 72 var också antalet höjdcentimeter som den vinnande spagettistegen i vår uppvärmningsövning ”The Marshmallow Challenge” landade på.

postit_webb

101 idéer på fyra timmar

När vi gick i mål med vårt fyra timmar långa Innovation Race hade antalet idéer växt till 101. Av dem valdes fyra riktig bra och lovande idékoncept ut som Telesteps nu kan jobba vidare med. Glädjen var stor hos teamet vars idé utvärderades som möjlig att implementera mot befintliga kunder redan inom en 6-månaders period.

vinnarlag_webb

Medarbetare och företagsklimat viktiga faktorer för innovation

När det kommer till innovationer och att generera idéer är medverkan av medarbetare och ett innovativt företagsklimat en framgångsfaktor. Där kan idéer födas, växa och skapa nya kundvärden – det är Telesteps ett gott exempel på!

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!