15 poddtips om entreprenörskap, hållbarhet och innovation

Sommaren är en perfekt tid för att lyssna på podcasts. Med semestern runt hörnet har vi samlat 15 heta poddtips på temat entreprenörskap, innovation och hållbarhet.  Placera dig bekvämt i hängmattan och låt dig inspireras av engagerande ämnen och nya lärdomar på spännande teman om entreprenörskap, hållbarhet och innovation.

Decade Podcast

De lokala talangerna tillika studenterna Jonathan Angel och Melker Larsson driver tillsammans intervjupodden Decacade Podcast. Genom samtal med framstående namn inom hållbarhet vill de öka medvetenheten och inspiration kring de hållbarhetsutmaningar som mänskligheten står inför.

Nästa steg

Coachens råd när du ska starta eget vid sidan av jobbet, om att ta rejält betald för sin tid och hur en hittar sin parhäst. Nästa steg är en podd från mediabolaget Vad Vi Vet, som handlar om hur det är att vara företagare. Podden presenteras av Almi.

Bill Gates and Rashida Jones Ask Big Questions

I denna podden tacklar Microsoftgrundaren Bill Gates tillsammans med skådespelaren och författaren Rashida Jones några av de stora frågorna som möter oss idag. Är det för sent att lösa klimatkrisen? Är ojämlikhet oundvikligt? Här diskuteras stora frågor och flera intressanta svar.

Vart är vi på väg?

Detta är podden som intervjuar entreprenörer, investerare och andra personer som bidrar till att skapa positiv impact i samhället. Här får du som lyssnare tips och inspiration till hur innovativa idéer och entreprenörskap kan vara lösningen på de samhällsutmaningar vi står inför nationellt och globalt.

Heja Framtiden

En podd som tar framtidens parti. Med spännande gäster lyfter denna podd upp nyheter kring positiv utveckling och tekniska möjligheter, samt för samtal kring hur vi kan skapa en bättre framtid tillsammans.

Ordinary People Who do Badass Things

I denna podd berättar Sveriges främsta entreprenörer hur de gått från vanliga liv till att skapa landets häftigaste företag och varumärken. Ta del av deras viktigaste hemligheter, strategier och insikterna som gjort deras företag extremt framgångsrika.

AI-podden med Ather Gattami

AI-podden är en samlingsplats som belyser utvecklingen ut i samhället med gäster från samhällets alla håll. Målet är att sprida kunskap om AI men även öka intresset och väcka nyfikenheten i samhället.

Ung Ambition

En podd för unga om entreprenörskap och personlig utveckling. Allt för att göra det enklare att förverkliga sina drömmar.

Klimatpodden

Här möts aktivister, forskare, ekobeställare, entreprenörer och andra som agerar för att stoppa klimatförändringarna.

Karriärskontraktet

Denna podd slår hål på inbillade hinder som brist på tid, pengar, erfarenhet och nätverk för att “göra karriär”. Gästerna i podden berättar om en händelse i livet berätta hur den påverkar dem i deras entreprenörskap. Fokus är att ge lyssnaren hand-on tips för att skapa mod och rätt kunskap för att bryta normer och forma sin karriär utifrån de egna förutsättningarna.

Uppstickarna

En inspirationspodd där programledarna möter framgångsrika kvinnliga ledare på väg upp och som sticker ut i samtal om karriär och kommunikation. Gäster är såväl välkända men även mindre välkända kvinnor som agerar i det dolda.

Breakit Podcast

En vass podd som bjuder på nya spaningar med fokus på framtidens affärer. Lyssna på spaningar och branschnyheter gällande startups, techbolag och investerare.

How I built this

Hör på berättelser om hur några av världens största bolag grundades, och entreprenörerna bakom dem.

Våga

Podcasten som ger dig mod att starta företaget du drömt om. Du får möta inspirerande personer som redan vågat ta steget och lyckats.

Hållbarhetspodden

Här intervjuas olika experter inom hållbarhet som lotsar oss genom allt från klimatsmart resande och plastbantning till hållbart mode och gröna innovationer. Häng med på spännande samtal och inspiration till hur du själv kan leva mer hållbart i din vardag.

Johannes Hansen Podcast

Detta är en podd för dig som vill utmana dig själv för att utvecklas som människa, och träna din mentala styrka. Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare som dagligen jobbar med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv.

Har du fler tips på guldkorn till sommarens hängmattehäng? Tipsa oss gärna och diskutera dina favoritpoddar i FB-gruppen Friends of Science Park.

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!